Україна розширюватиме можливості лікування ветеранів - Фріз

Україна розширюватиме можливості лікування ветеранів - Фріз

Укрінформ
Україна зможе розширити свої можливості у питанні лікування ветеранів війни.

Про це міністр у справах ветеранів Ірина Фріз написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи візит Президента в обласний військовий госпіталь ветеранів війни на Рівненщині.

“Переконана, що держава й надалі буде знаходити необхідні кошти не тільки для оновлення обладнання, але й для розширення можливостей щодо лікування ветеранів війни. Україна має всі інтелектуальні, професійні та організаційні можливості для досягнення такої амбітної цілі. Це наш обов’язок перед ветеранами і я переконана, що держава може знайти необхідні кошти для створення масштабної лікувальної, реабілітаційної та оздоровчої системи для потреб ветеранів”, - написала Фріз.

Читайте також: Фріз запросила Червоний Хрест до розробки Закону “Про статус ветеранів війни”

Міністр погодилася із думкою Президента про те, що гідне ставлення до наших воїнів є пріоритетом для держави.

Вона зазначила, що у КЗ «Рівненський обласний госпіталь ВВ» відкрито Республіканський центр лікування та реабілітації наслідків нейротравми. Матеріальна база закладу дозволяє проводити діагностику, надавати висококваліфіковану медичну допомогу а також медичну, психологічну, психосоматичну і соціальну реабілітацію учасникам АТО і особам, які постраждали внаслідок бойових дій на Сході України. Станом на 1 січня 2018 р. в закладі було проліковано і виписано 2474 учасників АТО. У госпіталі лікуються поранені з усієї України. Аналогічне лікування у приватних центрах, що займаються лікуванням травм хребта і відновленням рухомості кінцівок коштує близько 100 000 грн на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-