В Україні з початку року через грип померли п’ятеро людей

В Україні з початку року через грип померли п’ятеро людей

Укрінформ
З початку нового 2019 року в Україні через ускладнення, спричинені захворюванням на грип типу А, померли 5 осіб.

Про це повідомляє Центр громадського здоров я України (ЦГЗ).

“П’ятеро українців померли від ускладнень, спричинених вірусом грипу типу А, у 2019 році. Загалом в Україні з початку цього епідемічного сезону (жовтень 2018 р.) від грипу загинули 13 людей”, - зазначили у ЦГЗ.

Там наголосили, що показники захворюваності в Україні нижчі за епідемічний поріг.

“Із 1 жовтня 2018 р. до 6 січня 2019 року в Україні зареєстровано 2 439 032 особи, які захворіли на грип та ГРВІ. Нині епідемічні пороги перевищено у двох областях: Київській (на 2,8%) та Житомирській (на 7%). Загалом по Україні захворюваність на 17,6% менше епідемічного порога”, - поінформували у ЦГЗ.

Читайте також: В Україні за тиждень від грипу померли двоє людей

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від пари днів до кількох тижнів. Від ускладнень грипу може вберегти лише вакцинація.

Лікарі радять за перших симптомів грипу звертатися до лікаря - самолікування може бути шкідливим для здоров’я, а невчасне виявлення грипу може призвести до тяжких ускладнень і смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-