В Україні за тиждень від грипу померли двоє людей

В Україні за тиждень від грипу померли двоє людей

Укрінформ
За перший тиждень 2019 року в Україні зафіксовано два летальні випадки, спричинені захворюванням на грип.

Про це повідомляє МОЗ.

"Показники захворюваності на грип та ГРВІ в Україні за перший тиждень 2019 року продовжують знижуватися. За цей період захворіли 164 453 людини із них 57% діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей зменшився на 3,4 % і 20,5 % відповідно. За звітний період внаслідок грипу померли двоє людей", - поінформували у МОЗ.

У відомстві підкреслюють, що в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

"Епідемічні пороги перевищені в Київській та Житомирській областях. Досліджено 133 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 78 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А", - зазначили у МОЗ.

За прогнозами провідних українських інфекціоністів, в епідемічному сезоні 2018-2019 рр. в Україні циркулюватиме агресивний вірус грипу Singapore А, через який у США минулого року загинуло понад 80 тисяч людей. Вірус Singapore А(H3N2) викликає найбільшу напруженість, смертність. Перебіг грипу, зумовлений цим вірусом, є дуже бурхливим.

Читайте також: Абсолютно новий для України грип наступає. Чим він підступний?

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Рівненщині від грипу і спричинених ним ускладнень 7 січня померла 16-річна дівчина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-