Справа Гандзюк: ДБР забракувало справу щодо розголошення Луценком даних слідства

Справа Гандзюк: ДБР забракувало справу щодо розголошення Луценком даних слідства

Укрінформ
Державне бюро розслідувань відмовилося зареєструвати кримінальне провадження за фактом розголошення генпрокурором Юрієм Луценком відомостей досудового розслідування у справі Катерини Гандзюк.

Про це повідомив юрист Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"ДБР неправомірно відмовилося реєструвати кримінальне провадження щодо розголошення генпрокурором Луценком відомостей досудового розслідування у справі Каті", - написав він.

За його даними, заяву розглядав слідчий ДБР Віталій Шаманін, який до новоствореного відомства прийшов з посади слідчого київської прокуратури.

Зазначається, що слідчий ДБР аргументує відмову внести відомості в Єдиного реєстру досудових розслідувань тим, що розголошення даних досудового слідства чи дізнання утворює склад злочину, якщо його вчинено без дозволу прокурора, слідчого або особи, і якщо було попередження про нерозголошення даних.

Найєм вказав, слідчий послався на ч.1 ст 387 ККУ, а заява про правопорушення була подана відповідно до другої частини цієї статті.

Він також зазначив, що слідчий ДБР посилається на те, що у заяві нібито не викладені обставини ненадання слідчим або прокурором письмового дозволу на розголошення генпрокурором відомостей досудового розслідування у кримінальному провадженні.

У відповідь юрист подав скаргу до Печерського суду на бездіяльність ДБР. Суддею у справі визначено Олесю Батрин.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство у справі вбивства Гандзюк оголосило ще одну підозру. Сьомим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін. За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами генпрокурора, Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

Луценко також повідомив, що слідство встановило усіх замовників та організаторів убивства Гандзюк.

Читайте також: Справа Гандзюк: адвокат звинувачує Луценка у розголошенні відомостей

Радника міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона отримала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. Вона померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк було затримано п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-