Справа Гандзюк: адвокат звинувачує Луценка у розголошенні відомостей

Справа Гандзюк: адвокат звинувачує Луценка у розголошенні відомостей

Укрінформ
Адвокат Масі Найєм подав до Державного бюро розслідувань заяву на генпрокурора Юрія Луценка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Подав на генпрокурора Луценка Ю. В. заяву про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового розслідування у справі Каті Гандзюк», - написав він.

Адвокат додав, що розголошення відомостей досудового розслідування може призвести до негативних наслідків для розслідування.

Найєм зазначив, що публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій.

«Такий же ефект матиме і оголошення ймовірного мотиву вбивства та повідомлення про те, що саме такий мотив наразі виводить слідство на ім‘я ймовірного замовника.

Укрінформ звернувся за коментарем з даного приводу до ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство у справі вбивства Гандзюк оголосило ще одну підозру. Сьомим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін. За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами генпрокурора, Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

Читайте також: "Лісовий слід": у справі Гандзюк оголосили сім нових підозр

Луценко також повідомив, що слідство встановило усіх замовників та організаторів убивства Гандзюк.

Радника міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Вона отримала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. Вона померла 4 листопада.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк було затримано п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-