Томос повернеться до Києва за кілька годин – джерело

Томос повернеться до Києва за кілька годин – джерело

Укрінформ
Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України після підписання членами Священного Синоду Вселенського патріархату повернеться буквально через кілька годин до Києва, де й буде зберігатися постійно.

Про це Укрінформу поінформували джерела у Вселенській Патріархії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це був виключно технічний момент. Томос привезли до Стамбула, аби підписи поставили всі члени Синоду. Від того часу, коли Томос було написано каліграфічно на пергаменті, не було моменту, коли всі члени зібралися разом і могли поставити свої підписи. Сьогодні це сталося, і буквально за кілька годин Томос повернеться до України", - повідомило джерело.

Як відомо, сьогодні у Константинополі усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали Томос про автокефалію Православної церкви України.

Читайте також: Усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали Томос

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-