Ми входимо у родину всіх православних, які єднаються навколо Хреста — Епіфаній

Ми входимо у родину всіх православних, які єднаються навколо Хреста — Епіфаній

Укрінформ
Ім'я Президента Петра Порошенка записане у тексті Томоса про автокефалію Православної церкви України та назавжди увійде в історію, як ім'я людини, яка стояла за те, щоб церква вирвалася із духовних пут та стала незалежною.

Про це предстоятель Православної церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав під час Божественної Різдвяної літургії у Софії Київській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я від імені церкви хотів також подякувати вам, високоповажний пане Президенте, за те сприяння, яке ви протягом цього нелегкого часу надавали задля того, щоб ми мали успіх у цій богоугодній справі. Сьогодні тут, завершуючи молитву у цьому храмі, який був побудований нашими славними князями, ваше богоугодне ім'я тут, на цьому пергаменті (у Томосі-ред.) записане, але назавжди увійде воно у віки як того, хто допомагав і стояв за те, щоб наша церква вирвалася з цих духовних пут і мала автокефальний і незалежний статус" , - сказав Епіфаній.

За його словами, Томос - це той документ, який засвідчує створення незалежної автокефальної помісної православної церкви. "Ми виходимо у число інших помісних церков. Ми входимо у ту родину всіх православних, які єднаються навколо Хреста",- додав митрополит.

Дуже важливо, наголосив Епіфаній, мати ПЦУ. "Ми маємо тепер свою православну церкву. Ми молимося тепер українською рідною зрозумілою мовою. І це є корисним на шляху до спасіння кожного з нас. Тому у цей день бажаю кожному з нас, щоб Господь і надалі благодіяв, допомагав і сприяв нам, а ми будемо і в подальшому молитися, щоб Господь і в подальшому дарував нам єдність і православні християни України об'єдналися навколо престолу київського у єдиній помісній автокефальній православній церкві", - наголосив митрополит.

Читайте також: Українську православну церкву нарешті визволили з московської неволі - Президент

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-