Українську православну церкву нарешті визволили з московської неволі - Президент

Українську православну церкву нарешті визволили з московської неволі - Президент

Фото
Укрінформ
Петро Порошенко наголосив, що після отримання Томоса про автокефалію Українську православну церкву нарешті визволено з московської неволі.

Про це він заявив під час виступу після завершення літургії в Святій Софії Київській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашу давню церкву, історія якої сягає часів рівноапостольного князя Володимира, ми нарешті визволили з-під московської неволі", - підкреслив Президент.

Участь Президента України в святковій Різдвяній літургії в Святій Софії Київській/ Фото прес-служби

Глава держави зауважив, що нині Православна церква України є рівною серед рівних 15 незалежних православних церков у світі.

"Ми розірвали останні пути, які прив'язували нас до Москви з її фантазіями про Україну як канонічну територію Російської православної церкви. Цього немає і вже не буде!" - додав Порошенко.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

Читайте також: Порошенко закликає православні церкви світу визнати ПЦУ

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській. Після літургії Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний охочий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00, вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-