У Святій Софії завершилася святкова літургія

У Святій Софії завершилася святкова літургія

Відео
Укрінформ
У Софії Київській закінчилася святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію.

Перед завершенням літургії Президент Петро Порошенко з дружиною та молодшими дітьми першими отримали причастя.

Звершував літургію та проводив таїнство причастя предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після літургії у храмі пройшов святковий молебень.

Вхід на територію Святої Софії під час Різдвяної служби обмежений, але всі охочі могли спостерігати за літургією з екранів, встановлених на Софійській площі.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

Читайте також: Різдвяне богослужіння: біля Софії Київської утворилася черга

В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В Україні Томос вперше продемонстрували на святоковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській. Після літургії томос буде перенесено для загального огляду в трапезний хра м Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00, вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-