Варфоломій назавжди залишиться в історії православної церкви - Порошенко

Варфоломій назавжди залишиться в історії православної церкви - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що Вселенський патріарх Варфоломій як провідник православних вірян назавжди залишиться в історії церкви і в історії православних народів.

Про це він заявив у зверненні після церемонії вручення Томоса в Стамбулі 6 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Радіємо, що Вселенський Патріарх, як духовний провідник сотень мільйонів православного люду, як постать глобального масштабу, почув наш голос і наші прохання. Невтомна праця Його Всесвятості на духовній ниві назавжди залишиться в історії Церкви і в історії народів, особливо православних", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Справедливість відновлена, і українська церква зросла та утвердилася — Епіфаній

Як раніше повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-