Держава поважатиме свободу віросповідання кожного українця - Порошенко

Держава поважатиме свободу віросповідання кожного українця - Порошенко

Укрінформ
Автокефальна Православна церква України для всіх українців є гарантією духовної свободи, держава ж поважатиме релігійний виборів і свободу віросповідання кожного громадянина.

Про це сказав Президент Петро Порошенко у зверненні після церемонії вручення Томоса в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас, українців, власна церква - це гарантія нашої духовної свободи, це запорука суспільної злагоди. І я, як Президент, гарантую від імені держави, що Україна поважатиме релігійний вибір і свободу віросповідання кожного громадянина", - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що Томос для українців є фактично ще одним актом проголошення незалежності України.

"Він (Томос - ред.) завершить утвердження самостійності Української держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, він посилить права і свободи громадян, особливо тих, котрі перебували поза спілкування із Вселенським православ'ям, яких несправедливо атакували неканонічністю", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко про Томос: Господь побачив і оцінив боротьбу українського народу

Як повідомляв Укрінформ, у Софійському соборі Києва 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Тоді Вселенський патріарх Варфоломій запросив митрополита Епіфанія на вручення томоса у Стамбул. У Стамбулі 5 січня вселенський патріарх Варфоломій у патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату підписав томос про автокефалію Православної Церкви в Україні. Вручення підписаного томоса предстоятелю УПЦ митрополиту Епіфанію відбулося вранці 6 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-