Варфоломій - про Томос: Церква як мати пригорнула мільйони українських вірян

Варфоломій - про Томос: Церква як мати пригорнула мільйони українських вірян

Укрінформ
Константинопольська церква як мати пригорнула мільйони українських вірян, які не з власної волі опинилися поза канонічністю.

На цьому наголосив Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі 5 січня після церемонії підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Нині з Божої ласки ми поновлюємо у церковному єднанні мільйони вірних землі вашої, що не з власної волі та причини опинилися поза канонічністю та єдністю. Однак Константинопольська церква скликала і пригорнула їх не як мачуха, а як рідна мати, яка сприяла в давнину їхньому хрещенню”, - сказав Варфоломій.

Він додав, що у Константинополі щиросердно моляться за те, щоб українці виявилися гідними Томосу, а українська церква приєдналася до товариства церков-посестер у всеправославній єдності і спільній праці.

Читайте також: Вселенський патріарх підписав Томос для Православної церкви України

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У Стамбулі на урочистостях, пов’язаних з підписанням та врученням Томоса, перебуває українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком.

У понеділок, 7 січня, у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння за участю глави держави, де буде продемонстровано Томос. Після літургії Томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ї години ранку до 18-ї години вечора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-