Порошенко і Парубій візьмуть участь у церемоніях підписання і передачі Томоса

Порошенко і Парубій візьмуть участь у церемоніях підписання і передачі Томоса

Укрінформ
Українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком, до складу якої входить і Голова Верховної Ради Андрій Парубій, у ці вихідні у Туреччині візьме участь у підписанні Томоса про автокефалію та передачі його предстоятелю Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

“5-6 січня 2019 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій разом з делегацією на чолі з Президентом України Петром Порошенком здійснить робочий візит до Турецької Республіки”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у суботу, 5 січня, учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томоса Вселенським Патріархом Варфоломієм та у молитві у патріаршому храмі св.Георгія. Після процедури підписання Томоса пролунають заяви Вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Президента Петра Порошенка.

Читайте також: Митрополит Епіфаній запросить патріарха Варфоломія до України

Програмою візиту також передбачено зустріч Президента України і спікера з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

У неділю, 6 січня, українська делегація візьме участь у церемонії вручення Томоса, Божественній літургії, яку спільно відправлять Вселенський патріарх Варфоломій і митрополит Епіфаній, та у церемонії освячення води у затоці «Золотий Ріг».

"Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В.В.Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в патріаршому храмі св.Георгія”, - інформує прес-служба ВР.

Як повідомлялося, 15 грудня в Києві у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-