СБУ примусово повернула до Білорусі проросійського пропагандиста

СБУ примусово повернула до Білорусі проросійського пропагандиста

Укрінформ
Служба безпеки України блокувала деструктивну діяльність громадянина Республіки Білорусь П. Карназицького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що іноземець, котрий проживав в Україні нелегально, публічно розповсюджував фейкову інформацію. Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави. Також П. Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в’їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців.

Читайте також: СБУ у 2018 році попередила вісім терактів

«Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження», – зауважив Голова СБУ.

2 січня 2019 року іноземця примусово повернуто до Республіки Білорусь із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-