На Вінниччині до Єдиної церкви приєдналися ще дві парафії

На Вінниччині до Єдиної церкви приєдналися ще дві парафії

Укрінформ
На Вінниччині до Православної церкви України приєдналися ще дві парафії – громади храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко.

«Ще дві церковні громади прийняли рішення про перехід Православної церкви України. Зокрема, у переддень новорічних свят визначилися із цим громади храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району та храму святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району. В одній із них священик не підтримав рішення православних мешканців села», - повідомив Демченко.

За його словами, 29 грудня після завершення богослужіння церковний актив релігійної громади святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахновського з пропозицією підтримати думку громади і мешканців села та приєднатися до Православної Церкви України. Парафіяни одностайно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Церковна громада врахувала й думку православних мешканців села, понад 400 з яких вже поставили підписи за те, щоби бути у юрисдикції Православної церкви України. Натомість священик не захотів підтримати думку своєї пастви, тому релігійна громада с. Сокиринців звернулася до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля.

Читайте також: Прихожани волинського храму приєдналися до Помісної церкви усупереч волі священика

А 30 грудня у храмі святителя Миколая с. Непедівка Козятинського району відбулися збори місцевої релігійної громади. Віряни визначалися, чи залишатися їм і надалі у єдності з Московським патріархатом, чи приєднатися до помісної Православної церкви України. Після обговорення і обміну думками відбулося голосування. Усі парафіяни разом із настоятелем протоієреєм Віктором Боднарем одноголосно обрали помісну Православну церкву України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-