З 2020 року ЗНО з біології здаватимуть “по-новому”

З 2020 року ЗНО з біології здаватимуть “по-новому”

Укрінформ
Міністерство освіти і науки затвердило програму зовнішнього незалежного оцінювання з біології.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти та науки, який оприлюднено на сайті відомства.

“Українському центру якості освіти під час розроблення та укладання тестів для проведення у 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, забезпечити відповідність змісту тестових завдань змісту програми зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженої пунктом 1 цього наказу”, - йдеться у документі.

В пояснювальній записці до програми ЗНО з біології зазначається, що програму розроблено на основі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабміну у 2011 році, навчальної програми з біології для 6-9 класів закладів загальної середньої освіти, затвердженої наказом МОН у 2016 році, навчальної програми з біології для 10-11 класів закладів загальної середньої освіти (рівень стандарту), затвердженої МОН у 2017 році.

Читайте також: Регіональні центри назвали ціну пробного ЗНО

Зміст програми зовнішнього незалежного оцінювання з біології поділено на тематичні блоки відповідно до ключових елементів змісту навчальних програм з біології для учнів шкіл. Програма складається з 5 розділів: «Вступ. Хімічний склад, структура і функціонування клітин. Реалізація спадкової інформації», «Закономірності спадковості і мінливості», «Біорізноманіття», «Організм людини як біологічна система», «Основи екології і еволюційного вчення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-