Папа Римський у різдвяному посланні: Нехай Бог принесе полегшення любій Україні

Папа Римський у різдвяному посланні: Нехай Бог принесе полегшення любій Україні

Укрінформ
Папа Франциск молитиметься за дружні стосунки між православними спільнотами України.

Про це Папа Римський сказав у своєму різдвяному посланні Urbi et Orbi (Місту та світу).

“Запевняю свою близькість християнським спільнотам цього регіону та молюся за те, щоб могли будуватись стосунки братерства та дружби”, - сказав Франциск.

А найперше Папа побажав миру Україні: “Нехай же Господь, Який народжується, принесе полегшення любій Україні, що з нетерпінням прагне наново повернути тривкий мир, який все ще запізнюється. Лише з миром, що шанує права кожного народу, країна зможе піднятися після зазнаних страждань та відновити гідні життєві умови для своїх громадян”.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Читайте також: Папа Римський закликав до миру в Україні

22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

В УПЦ Московського патріархату заявили, що звернуться до Конституційного суду щодо цього закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-