У Московському патріархаті хочуть судитися через закон про назву церкви

У Московському патріархаті хочуть судитися через закон про назву церкви

Укрінформ
УПЦ Московського патріархату планує звернутись до суду щодо недавно прийнятого закону, який зобов'язує її вказувати в назві приналежність до Росії.

Про це заявив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов, повідомляє інформаційно-просвітницькому відділу церкви.

"Ми маємо намір захищати свої права усіма законними способами. Нами було надіслано звернення до Президента України – застосувати право вето, але, як ми бачимо, він таким правом не скористався. Окрім, цього, так, як має місце порушення Конституційних норм і принципів, ми ініціюємо звернення до Конституційного суду", - зазначив протоієрей.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким внесено зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" і який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у назві належність до Російської церкви.

Читайте також: Старообрядницька парафія на Буковині вийшла з підпорядкування Московської митрополії

15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-