Рева сказав, скільки українців заробляє на хліб за кордоном

Рева сказав, скільки українців заробляє на хліб за кордоном

Укрінформ
3 млн 200 тисяч громадян України працюють на постійній основі за кордоном, ще від 7 до 9 млн українців працюють там непостійно.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За офіційними даними Державної міграційної служби і Державної прикордонної служби на постійній основі сьогодні за межами України працюють 3 млн 200 тисяч громадян, непостійно — цифра коливається у межах 7-9 млн наших співвітчизників”, — сказав урядовець.

Рева зауважив, що найбільше українців працюють у Польщі, де, за його словами, знайшли роботу два мільйони українців, із яких один мільйон працює легально, але у польську пенсійну систему сплачують внески лише 400 тисяч українців, а 600 тисяч, які хоч і працюють легально, внесків не платять.

”На жаль, два роки мого перебування на посаді не були результативними з точки зору взаємовідносин із польською стороною, але не з нашої вини. Ми весь час намагалися активізувати двостороннє співробітництво”, — зазначив міністр.

Читайте також: Майже півмільйона українців цьогоріч почали платити єдиний соціальний внесок — Рева

Водночас він підкреслив, що наразі вже відбуваються двосторонні міжміністерські контакти між Україною та Польщею щодо напрацювання угоди про співпрацю у сфері трудової міграції, подібної до вже підписаної з Литвою.

Як повідомлялося, 7 грудня Україна та Литва підписали міжурядову угоду про працевлаштування і співпрацю у сфері трудової міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-