Філарет пояснив, чому не претендував на посаду глави Єдиної церкви

Філарет пояснив, чому не претендував на посаду глави Єдиної церкви

Укрінформ
Патріарх Філарет пояснив, що рішення поступитися посадою очільника новоствореної Православної церкви України не було складним, адже передусім він ставив перед собою мету створити єдину в Україні православну церкву.

Про це патріарх сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Це було не дуже складно. Мета моя – створити єдину в Україні православну церкву. Не себе звеличувати, а досягти мети, яку я поставив з самого початку. І заради цієї мети, тобто заради єдиної української православної церкви, я поступився цим. Бо якби я не поступився, ми не досягли б об’єднання і не отримали б Томоса про автокефалію української церкви. І для мене важливо не своє положення, для мене було важливо мати в Україні єдину помісну православну церкву для того, щоб утвердити нашу державу", - зазначив Філарет.

Читайте також: Філарет заперечує заяви митрополита Михаїла про шантаж на Об'єднавчому соборі

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу).

Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-