Активи Азарова залишаться під арештом навіть після рішення Євросуду — ГПУ

Активи Азарова залишаться під арештом навіть після рішення Євросуду — ГПУ

Укрінформ
Активи колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, щодо якого Європейський суд ухвалив рішення про скасування персональних санкцій, залишатимуться під арештом.

Про це йдеться у коментарі ГПУ щодо інформації про зняття судом ЄС санкцій з Азарова, оприлюдненому речником Генпрокуратури Андрієм Лисенком у Facebook.

"Практично всі виявлені активи колишніх високопосадовців (оточення) часів В. Януковича, у тому числі М. Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном; арешт згаданих активів у кримінальних провадженнях триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії", - наголошується у коментарі.

Як поінформували у ГПУ, зазначені активи можуть бути повернуті в Україну після набрання законної сили відповідними рішеннями суду.

За інформацією Генпрокуратури, станом на сьогодні адміністративні санкції ЄС діють стосовно 13 українських екс-високопосадовців, Швейцарії - щодо 18-ти.

"Скасування судом ЄС прийнятих у попередніх роках рішень Ради ЄС щодо продовження санкцій стосовно окремих осіб не впливає на чинний санкційний режим Європейського Союзу", - наголосили у ГПУ.

Читайте також: Суд ЄС анулював санкції проти Азарова

Повідомляється також, що, як стало відомо 20 грудня, уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції стосовно оточення екс-президента Януковича.

Як повідомлялося, Європейський суд анулював рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

5 березня 2014 року Європейський Союз запровадив санкції у вигляді замороження активів проти 18 колишніх вищих посадовців України. У 2018 році Рада ЄС продовжила ще на рік - до 6 березня 2019 року - рішення щодо замороження рахунків 13 осіб як винних у незаконному привласненні державних коштів або зловживанні службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України.

У санкційному списку разом з екс-президентом Віктором Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-