Аудит Генпрокуратури проведе Pricewaterhouse

Аудит Генпрокуратури проведе Pricewaterhouse

Укрінформ
Фахівці PricewaterhouseCoopers проведуть аудит діяльності Генпрокуратури України.

Про це сказав на прес-конференції у четвер генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рада Європи надала нам фінансування. Вона самостійно провела аудит, і в результаті роботи з проведення аудиту Генпрокуратури були доручені PricewaterhouseCoopers. Розмір фінансування я не знаю, але це оплачуватиметься за гроші наших західних партнерів", - сказав він.

За словами Луценка, аудитори аналізуватимуть діяльність різних підрозділів Генпрокуратури, а перші результати роботи фахівців PricewaterhouseCoopers стануть відомі вже у лютому 2019 року.

"З лютого по квітень ми отримуватимемо результати аналізу відповідних підрозділів. Умовно кажучи, слідче управління буде першим, далі - підрозділ процесуального керівництва, підрозділ представництва в судах - все це проходитиме поступовий аналіз і відразу, з коліс, ми прийматимемо відповідні рішення щодо коригування нашої системи відповідно до рекомендацій. Так що з лютого по квітень буде час глобальних змін у нашому відомстві", - зазначив генпрокурор.

Луценко назвав проведення аудиту необхідністю завершення реформи відомства. "Ми відсікли непритаманні Генпрокуратурі функції, ми набрали нових людей, але наскільки функціональним є той скелет, який залишився, мають визначити західні спеціалісти", - прокоментував він.

Генпрокурор розповів, що іноземні аудитори працюватимуть над аналізом діяльності ГПУ спільно з працівниками відомства. Планується проведення співбесід з працівниками ГПУ, а також опитування споживачів послуг відомства.

"Це буде серйозна робота західних спеціалістів, які екзаменуватимуть нашу систему на відповідність європейським стандартам. Я не сумніваюся, що ми отримаємо достатньо серйозні професійні зауваження і рекомендації, які втілюватимемо в життя", - сказав генпрокурор.

Читайте також: ГПУ задокументувала чергові факти порушення РФ законів війни

При цьому очільник ГПУ припускає, що рекомендації аудиторів стосуватимуться і внесення змін до законодавства, яке регулює діяльність відомства.

"Що стосується актів Кабміну чи Верховної Ради, то ми пропонуватимемо керівництву держави приймати відповідні рішення", - підсумував Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-