Президент відзначив внесок української молоді у розробку винаходів для армії

Президент відзначив внесок української молоді у розробку винаходів для армії

Фото, відео
Укрінформ
Талановита українська молодь робить неабиякий внесок у розробку винаходів для потреб армії.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у середу під час зустрічі у Маріїнському палації, під час якої молоді українці представили свої винаходи і дослідження, повідомляє прес-служба глави держави.

«Мені приємно, що зараз ви у віці 15-18 років турбуєтесь, як нам зміцнити нашу армію, і частина ваших досліджень присвячена (цьому – ред.). Починаючи від електронних розробок і завершуючи каркасним будівництвом, які будуть швидше дозволяти розгортати військові частини армії України. Це правильний шлях і правильний напрямок. І ще – дуже важлива річ», - наголосив Порошенко.

Президент нагадав, що у листопаді Верховна Рада пристала на його пропозицію щодо створення Фонду з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. За його словами, все це робиться для того, аби діти мали змогу одержати бюджетну фінансову підтримку для навчання за кордоном. Зокрема, це стосується вивчення іноземних мов та продовження наукових досліджень у найкращих наукових центрах світу.

Президент на зустрічі з талановитою молоддю: Ми маємо боротися за Україну на Донбасі / Фото: Михайло Марків, Микола Лазаренко

Глава держави також звернув увагу на освітню реформу, яка реалізується нині в Україні. Він нагадав, що з ініціативи першої леді Марини Порошенко та за підтримки благодійного Фонду Порошенка разом із залученням коштів державного бюджету була започаткована програма розвитку інклюзивної освіти та медицини.

Читайте також: Порошенко у січні поїде до Константинополя

Тепер, за його словами, завдяки цим ініціативам діти з особливими потребами, які раніше були просто викинуті з суспільного життя, повертаються до шкіл, стають повноправними членами суспільства, користуються шаною і повагою.

Глава держави зазначив, що це позитивні зрушення для всіх дітей, адже таким чином вони вчаться жити в цивілізованому європейському суспільстві.

Окремо Президент відзначив важливість підтримки молоді, яка хоче себе присвятити творчості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-