Порошенко у січні поїде до Константинополя

Порошенко у січні поїде до Константинополя

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко 6 січня разом з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм буде в Константинополі.

Про це Порошенко сказав у середу в Маріїнському падаці, де разом з дружиною Мариною зустрівся з талановитими дітьми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Святвечір, 6 січня, разом з предстоятелем української православної церкви владикою Епіфанієм я буду в Константинополі. І сподіваюся, що з Божою допомогою, отримаємо Томос. І це буде велике святе для всієї України і для всіх українців", - заявив Президент.

Він нагадав, що 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому митрополита Епіфанія було обрано предстоятелем Православної церкви України. І ця церква, за його словами, є українською і відкритою для всіх.

Читайте також: Канада привітала Україну зі створенням Єдиної помісної церкви

"Це диво, яке дарував нам Святійший Варфоломій, і це також запорука змін на краще, це де-факто друга незалежність України, духовна незалежність", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому було прийнято рішення про створення єдиної помісної Православної церкви України, ухвалено її статут та обрано предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-