Суд почав розгляд позову Медведчука до Гопко через пост про Стуса

Суд почав розгляд позову Медведчука до Гопко через пост про Стуса

Укрінформ
Печерський рай суд Києва почав розгляд позову лідера ГО "Український вибір" Віктора Медведчука до голови комітету ВР у закордонних справах Ганни Гопко про захист честі, гідності та ділової репутації.

Позов розглядає суддя Галина Матвійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Гопко, підставою для подання позову став розміщений нею у вересні пост у Facebook з анонсом акції під Генпрокуратурою на вшанування пам’яті поета Василя Стуса.

"У роковини смерті Василя Стуса ми нагадаємо про його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну", – йшлося у дописі.

У позові до Гопко, який депутат 19 грудня оприлюднила у Facebook, Медведчук вимагає визнати поширену нею інформацію недостовірною, видалити допис, опублікувати резолютивну частину судового рішення, покрити судові витрати, а також сплатити за моральну шкоду 1 гривню.

Сама Гопко, як і Медведчук, у судовій залі відсутні. Депутата на засіданні представляють її адвокати. Інтереси Медведчука у суді представляє народний депутат від "Опозиційного блоку" і заступник голови громадського руху "Український вибір" Василь Німченко.

Читайте також: Суд розгляне позов Медведчука до Гопко 19 грудня

Як відомо, ураїнський поет і дисидент Василь Стус у вересні 1980 року був засуджений до 10 років примусових робіт і 5 років заслання. Він помер у ніч проти 4 вересня у таборі особливо суворого режиму в с. Кучино Чусовського району Пермської області.

На судовому процесі Медведчук був адвокатом Стуса. Згідно з архівними матеріалами він підтримав обвинувачення і визнав вину свого підзахисного за нього самого.

Фото: Ганна Гопко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-