Перевірка виявила майже 200

Перевірка виявила майже 200 "холодних" шкіл і дитсадків

Укрінформ
Спеціалісти Держпродспоживслужби провели понад 5 тис. обстежень закладів освіти, що становить 17% від загальної кількості об'єктів. Порушення температурного режиму встановлено у 193 закладах (3,8%).

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

"Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у понад 5 тис. обстежень закладів освіти, що становить 17% від загальної кількості об'єктів. Порушення температурного режиму встановлено у 193 закладах (3,8%). Дані обстеження проводилися з метою забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічний сезон ГРВІ та грипу у 2018-2019 у закладах дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти та закладів інтернатного типу для дітей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку опалювального сезону під наглядом Держпродспоживслужби знаходилось 12,1 тис. закладів дошкільної освіти, 15,9 тис. - загальної середньої освіти, 628 закладів інтернатного типу для дітей, 728 професійно-технічних, 575 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Основними причинами недотримання температурного режиму стало порушення термінів початку опалювального сезону (Черкаська, Дніпропетровська, Херсонська області), несвоєчасна підготовка систем опалення (Житомирська, Закарпатська, Херсонська області), несправність автономних котельнь (Київська, Вінницька, Миколаївська області), відсутність через вину власника умов збереження тепла під час навчального процесу (Одеська, Полтавська, Харківська області), безвідповідальність органів виконавчої влади через встановлення лімітів опалення (Миколаївська, Рівненська області), пошкодження зовнішніх мереж або неякісна робота централізованих мереж теплопостачання (Івано-Франківська, Кіровоградська, Полтавська, Тернопільська, Харківська області).

За фактами виявлених порушень керівникам закладів освіти надано 120 приписів та направлено 469 інформаційних повідомлень органам виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В Держпродспоживслужбі наголосили, що відповідно до нового Санітарного регламенту, для дошкільних навчальних закладів у групових осередках регламентовано температуру приміщень +19–23° C; у приміщеннях басейну +29–30° C; у залах для занять музикою та фізичною культурою +18–19° C; у теплих переходах не менше +15° C; у приміщеннях, що займають кутове положення або знаходяться в торці будівлі дошкільного навчального закладу, температура повітря повинна бути не менше +21° C, а відносна вологість повітря в приміщеннях, де перебувають діти, має бути в межах 40–60%.

У приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів відносна вологість повітря має становити 40-60%, температура повітря в класах і кабінетах має бути +17-18°С, майстерень з обробки металу і дерева +16-18°С, спортивних залах +15-17°С, роздягальнях при них +19-23°С, актовій залі +17-20°С, бібліотеці +16-18°С, медичних кабінетах +21-23°С, рекреаціях +16-18°С, спальних приміщеннях +18-20°С, умивальних +20-23°С, вестибюлі, гардеробі +16-19°С, в туалетах +17-21°С, в душових не нижче +25°С.

Читайте також: У Харкові відкрили справу через відсутність опалення у квартирах містян

В Держпродспоживслужбі поінформували, що відповідальність за виконання санітарних правил і норм покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти. Щоденний контроль за виконанням чинних санітарних правил і норм має здійснювати керівник та медичний персонал навчального закладу, а також відповідальна особа, призначена наказом керівника закладу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-