Суд у справі вбивства Вороненкова допитав перших свідків

Суд у справі вбивства Вороненкова допитав перших свідків

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва, який розглядає справу про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, допитав перших двох свідків на засіданні у понеділок.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Владислав Добош, який представляє інтереси обвинуваченого у цій справі Ярослава Тарасенка.

"Сьогодні допитали двох свідків - керуючу будинком, у якому жив Вороненков, а також колишнього власника автомобіля "Ланос" (на якому приїхав на місце злочину убивця - ред.)", - розповів він.

Крім того, суд продовжив на два місяці запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обвинуваченим - до 15 лютого 2019 року.

За словами Добоша, на наступному судовому засіданні 11 січня суд знову допитуватиме свідків сторони обвинувачення.

Водночас речник столичної прокуратури Надія Максимець розповіла, що свідок - керуюча будинком під час допиту у суді упізнала одного з обвинувачених - Олександра Лося - і підтвердила, що бачила його на території житлового комплексу, де мешкав Вороненков, незадовго до вбивства.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року у Києві застрелили колишнього депутата російського парламенту Дениса Вороненкова.

У травні 2018 року слідство у цій справ було завершено. Повідомлено про підозру організатору та п'ятьом співучасникам. Їхні дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (КК) України. Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

Читайте також: Московський суд закрив справу екс-депутата Держдуми Вороненкова

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Ярославу Тарасенку - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України та Олександру Лосю - за ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Вони обидва перебувають під вартою.

Матеріали щодо організатора убивства - громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

За даними Генпрокуратури, вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова організувала ФСБ через російського кримінального авторитета Володимира Тюріна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-