У Кирила відсторонили від служби вже шістьох священників за участь у Соборі

У Кирила відсторонили від служби вже шістьох священників за участь у Соборі

Укрінформ
Зібрання УПЦ Московського патріархату заборонило священнослужіння двом митрополитам та чотирьом клірикам за участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня.

Про це повідомляє прес-служба так званої УПЦ МП.

"Із сумом повідомляємо, що за ухилення в розкол Священний Синод вимушений був звільнити від управління єпархією та накласти заборону в священнослужінні на Преосвященного митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонити в священнослужінні Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра", - йдеться у зверненні, підписаному Онуфрієм, який називає себе митрополитом Київським і всієї України.

Читайте також: Колишня УПЦ МП "відсторонила" двох священиків за участь у Соборі

Окрім того, повідомляється, що заборонено служіння чотирьом клірикам - за участь у богослужінні в Андріївській церкві 13 грудня за участю екзарха Константинопольського патріархату, а також за участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня.

"На підставі 10, 11 та 39-го правила святих Апостолів, 2-го правила Антиохійського собору, за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів Української православної церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного синоду Української православної церкви від 13 листопада та 7 грудня 2018 року, заборонити у священнослужінні таких кліриків Української Православної Церкви: архімандрита Дорофея (Маркевича), протоієрея Петра Зуєва, протоієрея Богдана Гулямова та протодиякона Ростислава Воробія без права причастя Святих Христових Таїн", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, предстоятелем Православної церкви України став блаженнійший Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-