“П’ята колона” мала наполеонівські плани провокацій під час Собору - Президент

“П’ята колона” мала наполеонівські плани провокацій під час Собору - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що так звана “п’ята колона” мала наполеонівські плани провокацій під час проведення Об’єднавчого собору, але завдяки спецслужбам цього вдалося уникнути.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Учора не було ексцесів, а плани були наполеонівські у п’ятої колони — і привіз бабушок, і певні організовані протести, хресні ходи. Ніхто ж не заперечував, якщо хтось хотів прийти і помолитися біля Верховної Ради, це їхнє право, демократія, але якщо хтось намагався пронести вибухові речі, за гроші привезти протестувальників, ефективними діями спецслужб це було зупинено і свято народження православної церкви в Україні нікому не вдалося зіпсувати”, - зазначив Президент.

Водночас Порошенко оцінив роботу спецслужб під час проведення Об’єднавчого собору на "тверду 4+ за п’ятибальною системою".

Читайте також: Порошенко сказав, чому помісну церкву вдалося створити лише зараз

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату. Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-