Порошенко сказав, чому помісну церкву вдалося створити лише зараз

Порошенко сказав, чому помісну церкву вдалося створити лише зараз

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що нам вдалося створити Православну церкву України тільки цього року, бо раніше на те не було волі Божої.

Про це він заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання, чому це питання ініціювалося саме в 2018, а не раніше, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По-перше, я ніколи не обговорював попередників, і зараз цього не робитиму, бо на сьогодні всі стверджують про те, що вони щиро прагнули, але не вийшло, були обставини, які не зробили це можливим. Якщо вам хочеться мою особисту думку, то без Божої допомоги тут не обійшлося. Просто раніше на це не було волі Божої, а потім, у квітні, червні, вересні, жовтні, листопаді, грудні — без цього (Божої допомоги - ред.) не обійшлося. В тому числі і вчора на Соборі, коли кілька разів дехто збирався залишати Собор, і дехто вважав, що виходу з ситуації немає — Господь Бог під час нашого спілкування врозумив, допоміг знайти компроміс, і це відбулося”, - сказав Порошенко.

Він наголосив, що вдячний кожному, хто долучився до процесу створення Православної церкви України.

Читайте також: Порошенко перед прес-конференцією провів розмову з Варфоломієм

Президент додав, що цим питанням почав займатися з 2014 року, а перша зустріч з Вселенським Патріархом з цього приводу відбулася на початку 2016 року.

“Чому в 2018 році? Я цим почав займатися з 2014 року. Перша зустріч з Вселенським Патріархом з цього приводу відбулася на початку 2016 року, і продовжувалися регулярні зустрічі і консультації, і було потрібно два роки, щоб ми вийшли на публічну площину. Хочу наголосити: до поїздки на Фанар у квітні і одразу після абсолютна більшість людей, які щиро радіють і тоді щиро прагнули (створення Православної церкви України — ред.), казали, що нічого в нас не вийде, що цей процес започатковувався багато разів... Я наголошую, що то було варто того, ми створюємо Україну, це один із елементів державотворення. Я твердо переконаний: в цьому процесі Господь Бог точно з Україною”, - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-