Порошенко пояснив, чому на Собор прибули лише двоє з десяти архієреїв УПЦ МП

Порошенко пояснив, чому на Собор прибули лише двоє з десяти архієреїв УПЦ МП

Укрінформ
Через тиск РПЦ з-понад десяти архієреїв Української православної церкви Московського патріархату, які мали намір взяти участь в Об’єднавчому соборі у Києві 15 грудня, прибули лише двоє.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протидія з боку РПЦ була для нас дуже очікуваною, однак, мені здається, ми недооцінили її вплив на дочірню структуру в Україні. Тут нашу державу безпідставно звинувачують у тиску на того чи іншого священика. Але з-понад десяти ієрархів УПЦ МП, які підписали звернення до Вселенського Патріарха або твердо пообіцяли прийти на Собор, до Софії дісталися лише двоє. І це результат тиску, але точно не нашої держави», - сказав Порошенко.

Він додав, що тут є, з чого робити висновки.

Читайте також: Аж зірки на кремлівських шпилях почорніли — Порошенко про реакцію РФ на автокефалію

«Але я ще раз кажу, ми створюємо українську церкву з любов’ю і відкритістю і чекаємо там усіх», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення Єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія. Саме йому мають дати Томос про автокефалію Православної церкви України, рішення про що 11 жовтня ухвалив синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу). Передача Томоса відбудеться 6 січня в Стамбулі після спільної літургії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-