У Варшаві пропонують назвати вулицю на честь Героїв Майдану

У Варшаві пропонують назвати вулицю на честь Героїв Майдану

Укрінформ
Ініціатива група поляків хоче відзначити 5-річчя Революції гідності в Україні появою у Варшаві вулиці Героїв Майдану.

З цього приводу підготовлено петиціюдо ради варшавської дільниці Мокотув, яку упродовж доби підписали вже понад 160 осіб, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми, жителі Варшави, які підписали цю петицію, вважаємо, що в п’яту річницю Майдану у Києві потрібно вшанувати рішучість, стійкість та жертовність сотень тисяч українців та громадян інших країн, які їх підтримали, зокрема поляків та жителів Варшави, котрі в листопаді 2013 року уперше вийшли на вулиці Києва та інших міст країни, розпочинаючи незломну боротьбу за свободу та проєвропейську Україну”,- йдеться в петиції.

Читайте також: Фотографи Майдану розповідають. Іван Чернічкін

У ній зазначається, що практика вшанування назвами вулиць боротьби за універсальні цінності у сусідніх країнах має у Варшаві довгу традицію. Зокрема, у варшавській дільниці Урсинув є перехрестя Угорського повстання 1956 року.

Як підкреслюється у зверненні, Майдан у Києві як головна арена боротьби і жертовності протестувальників (понад 100 загиблих, які увійшли в історію як Небесна сотня) заслуговує на вшанування героїзму у Варшаві, особливо з огляду на те, що Київ є містом-побратимом польської столиці.

Читайте також: ГПУ завершила експертизи щодо Майдану

Ініціатори петиції зауважують, що найкращим місцем для вулиці Героїв Майдану у Варшаві є 100-метровий відрізок вулиці Прогулянкова (Spacerowa), який прилягає до скверу імені Тараса Шевченка.

Підписати петицію до ради дільниці Мокотув можуть усі, хто зареєстрований і проживає у Варшаві, незважаючи на національність і громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-