Об'єднавчий собор буде закритим: для ЗМІ облаштують майданчик біля Софії

Об'єднавчий собор буде закритим: для ЗМІ облаштують майданчик біля Софії

Укрінформ
ЗМІ зможуть висвітлювати події щодо Об'єднавчого собору на спеціальній локації біля Софії Київської.

Про це повідомили організатори Об'єднавчого собору у Facebook.

"Для представників медіа буде облаштована спеціальна локація - подіум для висвітлення подій навколо Об'єднавчого Собору. Жодних обмежень для роботи журналістів на суспільному заході немає. Для виконання своїх обов'язків представники ЗМІ потребують мати при собі посвідчення та пройти рамки безпеки", - йдеться у повідомленні.

Організатори зазначають, що за підсумками роботи підготовчого оргкомітету було визначено формат проведення Собору як закритий. Тому представники ЗМІ не допускатимуться на територію заповідника "Софія Київська" та Софіївського Собору.

На початку заходу відбудеться трансляція спільної Молитви Ієрархів та вітального слова. Сигнал виступів отримують всі телеканали та передано на екрани на Софіївській площі.

Окрім того, підкреслюється, що робота дронів буде неможливою.

Читайте також: Софію Київську на час проведення Собору закриють для відвідувачів

Як повідомлялося, 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Синод також визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Як відомо, запрошення на Об'єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП. А предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Об'єднавчому соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-