Софію Київську на час проведення Собору закриють для відвідувачів

Софію Київську на час проведення Собору закриють для відвідувачів

Укрінформ
Оскільки в суботу, 15 грудня, у Софії Київській відбуватиметься Об'єднавчий собор з обрання предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні, територія заповідника буде закрита для відвідувачів.

Про це повідомив Укрінформу перший заступник генерального директора НЗ "Софія Київська" Вадим Кириленко.

"Як відомо, у Софійському соборі завтра відбудеться Об'єднавчий собор. Це закритий захід, на який прибудуть перші особи держави, прибудуть священнослужителі за офіційними запрошеннями і кожен з них зможе взяти з собою одного священика і одного ченця або мирянина. Всі решта людей, за винятком технічних служб заповідника, не матимуть доступу на його територію", - сказав Кириленко.

Він додав, що тривалість проведення заходу не визначена чітко у часі, тому не можна наперед сказати, коли Софія відчинить двері для відвідувачів.

"Тільки-но закінчиться Об'єднавчий собор, Софія відкриється. По короткому часі ми швидко увійдемо в робоче русло і прийматимемо туристів, гостей Києва і України", - зазначив керівник.

Читайте також: Князєв про Об'єднавчий собор: Скільки треба поліцейських, стільки і буде

Щодо зони для представників ЗМІ, які висвітлюватимуть подію, він запевнив, що адміністрація Софії Київської не отримувала доручення про підготовку приміщення для журналістів.

"Я чув, що буде якась зона для журналістів за межами заповідника, а нас щодо цього питання не інформували", - додав Кириленко.

За його словами, вони нині повним ходом готуються до проведення заходу.

"Ми докладаємо максимум зусиль, щоб усі учасники Об'єднавчого собору почувалися комфортно у приміщеннях і на території нашого заповідника, А проте, ми завжди готуємося до прийняття відвідувачів, будь-якого пересічного туриста", - наголосив Кириленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-