Укрпошта знайшла компроміс із ПФУ і не припинить доставку пенсій

Укрпошта знайшла компроміс із ПФУ і не припинить доставку пенсій

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що ПАТ “Укрпошта” залишається соціально важливою компанією і скорочень відділень чи припинення доставки пенсій не буде.

Про це він сказав під час зустрічі із членами Наглядової ради Укрпошти 14 грудня, повідомляє прес-служба міністерства.

Зокрема Омелян наголосив, що Укрпошта має поєднувати бізнес-підходи із соціальною функцією.

"Укрпошта і надалі залишатиметься соціально важливою компанією. Ані скорочення кількості відділень на селі, ані припинення доставки пенсій не буде. Укрпошта сумлінно виконуватиме всі соціальні функції, покладені на неї. Дякуючи Президенту України, знайдено компромісне рішення між Укрпоштою та Пенсійним фондом України", - сказав міністр.

Він додав, що Укрпошту потрібно перетворити на сучасну компанію, лідера ринку поштових послуг.

Читайте також: Укрпошта попереджає, що перед святами посилки йтимуть довше

31 жовтня цього року Укрпошта повідомляла, що за три квартали 2018 року компанія збільшила чистий дохід за основними напрямками діяльності на понад 1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також повідомлялося, що незважаючи на збільшення доходів, фінансовий результат компанії за 9 місяців поточного року є збитковим у розмірі 514,1 млн грн. Основною причиною збитків, за інформацією Укрпошти, є надання Пенсійному фонду України послуги доставки пенсій за тарифом 2004 року, що покриває лише 60% її собівартості.

Президент України Петро Порошенко 12 грудня заявив, що 500 млн грн у держбюджеті мають компенсувати збитки Укрпошти з доставки пенсій. Він також наголосив, що вважає неприпустимим підвищення тарифів на доставку пенсій, звільнення листонош і закриття поштових відділень у сільській місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-