“Муніципальна няня” допоможе матерям із малими дітьми працювати і вчитися

“Муніципальна няня” допоможе матерям із малими дітьми працювати і вчитися

Укрінформ
Новий соціальний проект “Муніципальна няня”, який набере темпів у наступному році, дозволить матерям із малими дітьми працювати, вчитися та вести активний спосіб життя.

Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо нових ініціатив, спрямованих на покращення життя українців, міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Нова програма дозволить матерям, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною, наймати няню і виходити на роботу, або не виходити на роботу, а ми будемо компенсувати їм суму оплати муніципальної няні. Таким чином ми допоможемо сім`ям із дітьми через цю програму”, - зазначив Рева.

За словами міністра, буде запроваджена і низка інших програм по підтримці сімей з дітьми. Так із січня наступного року “Пакунки малюка” будуть видавати у всіх пологових будинках. Також проводиться конкурс ”Громада дружня до дитини” для ОТГ. Його переможці будуть мати право на додатковий відсоток податку на доходи фізичних осіб у свій бюджет саме для програм на підтримку сімей із дітьми.

Читайте також: Камери відеоспостереження усіх шкіл та садочків Києва підключать до єдиного центру

Як зазначив Рева, наступний проект стосується дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування. Кожна така дитина повинна мати сім`ю. Цей проект реалізується спільно із Світовим банком і охопить на початковій стадії низку областей, а згодом пошириться на всю країну.

Міністр соціальної політики Андрій Рева у Львові взяв участь у підсумковій конференції соціального проекту “Рука допомоги”, який дозволив понад 240 громадянам започаткувати свою справу за допомогою поворотного кредиту на обладнання. Більше того, вони створили понад 70 нових робочих місць для земляків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-