Півмільйона колишніх військових з 1 січня отримають підвищені пенсії

Півмільйона колишніх військових з 1 січня отримають підвищені пенсії

Укрінформ
Понад півмільйона колишніх військовослужбовців із 1 січня 2019 року отримають підвищені пенсії.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З 1 січня 2019 року будуть підвищені пенсії військовослужбовцям. Це більше півмільйона наших громадян, які отримують пенсії згідно з законом про пенсійне забезпечення військовослужбовців. Ми у минулому році підняли їм пенсії на 50%, у цьому році ще на 25%, як це передбачено постановою Кабінету міністрів”, - зазначив Рева.

Він додав, що з 1 березня 2019 року буде проведено перерахунок пенсій для всіх інших пенсіонерів “відповідно до тієї формули, яка закладена в законі про пенсійну реформу”.

“Крім того, протягом 2019 року буде підвищуватися пенсійне забезпечення для людей, які мають найнижчі пенсії, в яких вона залежить від розміру прожиткового мінімуму. Ви знаєте, що в грудні відбулося підвищення до 1497 грн, ще два підвищення буде протягом 2019 року і пенсія перетне позначку в 1600 грн”, - зазначив міністр.

Рева наголосив, що “процес підвищення пенсії буде носити перманентний характер”.

Читайте також: Суд визнав нечинними обмеження у перерахунку пенсій військовим

“Він не буде прив’язаний до виборів чи якихось інших подій, це якраз ті процеси, які ми запустили завдяки прийнятим законам”, - наголосив Рева.

Він також зауважив, що зростання пенсій для 11 млн пенсіонерів буде залежати від формули та показників, отриманих за результатом року.

“Ми ці показники будемо бачити лише усередині лютого, але прогнозуємо, що це буде десь у районі 15% -17% зростання від того рівня , який ми на сьогодні маємо”, - наголосив міністр.

Як повідомлялося, 11 грудня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до держбюджету-2018 щодо збільшення видатків майже на 10,8 млрд гривень для виплати пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-