Суд визнав нечинними обмеження у перерахунку пенсій військовим

Суд визнав нечинними обмеження у перерахунку пенсій військовим

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом до Кабінету міністрів України щодо визначення обмеженого переліку підстав для перерахунку пенсій військовим пенсіонерам.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Рішенням від 12 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив відповідний позов і визнав протиправними та нечинними пункти 1, 2 постанови Кабміну від 21 лютого 2018 року №103 "Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб", - йдеться у повідомленні.

Також суд визнав протиправними та нечинними зміни до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військ служби, та деяких інших осіб", які затверджені постановою Кабінету міністрів України.

"На думку суду, оскаржуваними нормативно-правовими актами звужено зміст та обсяг існуючих прав і свобод осіб, які звільнені з військової служби в частині визначення складових для грошового забезпечення для перерахунку пенсій", - зазначають у Окружному адміністративному суді міста Києва.

Читайте також: У Маріуполі дипломати країн Балтії обговорили протидію російській пропаганді

Згідно з постановою №103, 1 пункт передбачає перерахунок пенсій, призначених згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” до 1 березня 2018 р., крім пенсій, призначених особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) та поліцейським. Пункт 2 цієї ж постанови передбачає, що виплату перерахованих відповідно до пункту 1 цієї постанови підвищених пенсій з урахуванням доплат до попереднього розміру пенсій, підвищень, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, що визначені законом) проводиться з 1 січня 2018 р. у таких розмірах: з 1 січня 2018 р. — 50 відсотків; з 1 січня 2019 р. по 31 грудня 2019 р. — 75 відсотків; з 1 січня 2020 р. — 100 відсотків суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-