У Маріуполі дипломати країн Балтії обговорили протидію російській пропаганді

У Маріуполі дипломати країн Балтії обговорили протидію російській пропаганді

Фото
Укрінформ
У Маріуполі представники посольств Латвії, Литви та Естонії в Україні обговорили питання спільної протидії російській пропаганді та окреслили напрямки співпраці у культурній площині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

Зустріч дипломатів країн Балтії у Маріуполі

«Після російської атаки на українські кораблі усі погляди спрямовані сюди. Тому представники трьох країн Північної Європи — Латвії, Литви та Естонії — приїхали в Маріуполь, Донецьку область, щоб ще раз продемонструвати свою підтримку Україні... На зустрічі обговорили питання спільної протидії російській пропаганді та окреслили напрямки співпраці у культурній площині», — написав очільник області.

За його словами, посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс під час зустрічі спільної делегації з представниками операції Об'єднаних сил, обласної і маріупольської влади сказав, що їхній візит — символічний.

Читайте також: Литва закликає відключити РФ від SWIFT

У свою чергу, екс-міністр закордонних справ Литовської Республіки Пятрас Вайтєкунас заявив, що «важливо достукатися не лише до високих кабінетів, але і до сердець європейців». Він додав, що Маріуполю і Донецькій області є що запропонувати і показати європейцям — українська культура та сучасна історія цікава Європі, затребуваний і досвід протистояння російській агресії. «Важлива промоція країни, просування історій її успіху», — сказав Вайтєкунас.

Фото: facebook.com/oleksandrkuts

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-