Під російським посольством у Братиславі провели акцію

Під російським посольством у Братиславі провели акцію "Support Ukraine"

Укрінформ
У Братиславі біля посольства Росії увечері 12 грудня відбулась протестна акція «Support Ukraine» на підтримку українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Як повідомили Укрінформу в Посольстві України у Словаччині, акцію організували представники Українсько-Словацької Ініціативи «Усі разом!», а участь у ній взяли 35 осіб, серед яких були словацькі парламентарії, експерти, представники словацько-чеської платформи «За Олега Сенцова» та журналісти.

Перед учасниками акції біля російського посольства з промовами виступили депутат Національної Ради Словацької Республіки Вієра Дубачова, політолог Грігорій Месежніков, письменниця і публіцистка Люба Польна.

Під російським посольством у Братиславі відбулась акція "Support Ukraine" / Фото: facebook.com/ukr.embassy.slovakia

"У своїх виступах словацькі активісти висловлювали протест РФ у зв'язку зі збройним нападом та захопленням українських військових кораблів з екіпажем, вимагали звільнити полонених та неправомірно затриманих українських моряків і повернути кораблі. Учасники акції акцентували, що відповідальність за загострення ситуації в регіоні Азовського й Чорного морів та підрив процесу мирного врегулювання російсько-українського конфлікту повністю покладається на РФ", - поінформували в українському дипредставництві.

На акції також вимагали звільнення 70 українських політв’язнів, утримуваних у російських тюрмах, і наголошували на необхідності посилення санкцій проти РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі 12 грудня пройшла церемонія вручення правозахисної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова, якої цього року удостоєний незаконно ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов.

Читайте також: У Словаччині показали фільм української режисерки про Голодомор

За Сенцова нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму, став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки" у жовтні. Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту - Європейської народної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-