Герой України Володимир Жемчугов: я захищав свій дім, а виявилось - що всю Україну

Герой України Володимир Жемчугов: я захищав свій дім, а виявилось - що всю Україну

Фото
Укрінформ
Захист своєї Вітчизни починається із захисту свого дому, своїх рідних і близьких людей, і неминуче переростає у захист всієї своєї країни та її народу.

Про це заявив у вівторок у Херсоні у виступі перед курсантами Херсонської державної морської академії радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного виховання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так вийшло, що я пішов воювати не за Україну. Я помітив переляк в очах своєї мами, яка побачила російських солдатів з автоматами, на БТРах. Коли почалися грабежі, ми просто спочатку намагалися оборонятися, як би захищати себе. Усе почалося з цього: я захищав свій дім, своїх близьких, а потім виявилось, що я захищаю всіх і всю Україну", - розповів курсантам Жемчугов.

Зустріч він розпочав словами: "Доброго дня, українці". І додав, що завжди звертається так до присутніх на зустрічах, щоб вони могли розуміти, що ми усі - українці. "Я народився і виріс на Донбасі. Я етнічний росіянин. Мій батько - родом з Волги, мама - із Білорусі. Але я був вихований в українському середовищі", - заявив Герой України.

Зустріч Жемчугова з курсантами / Фото: Валерій Староселець, Укрінформ

Жемчугов добре пам'ятає, як прийшла з Росії війна у його рідний Красний Луч на Луганщині. Він на той час був уже особистістю, що відбулася. Був успішним бізнесменом. Але він не сприйняв того, з чим прийшли на його рідну землю російські військові.

Відтак, він організував загін з місцевих патріотів України, озброїв його власним коштом і розпочав збройну боротьбу. На цій війні отримав важкі поранення, потрапив до полону так званої "ЛНР". Проте йому таки вдалося вирватися з російського полону - у вересні 2016 року його обміняли на двох викритих СБУшників, які працювали на Росію.

Читайте також: Молодь має знати не лише офіційну правду про Донбас і Крим - Жемчугов

Тепер Жемчугов - відома людина, є радником міністра інформаційної політики України, зустрічається з молоддю, розповідає про пережите, про події на Донбасі, і закликає не бути сторонніми спостерігачами того, що відбувається зараз в Україні.

Під час зустрічі ректор Херсонської державної морської академії Василь Чернявський подарував Володимиру Жемчугову морську курсантську екіпіровку - фуражку, гюйс та тільник. А ректор академії та курсанти отримали у подарунок літературу, привезену в Херсон у межах освітнього проекту міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 11 грудня, у Херсонській державній морській академії відбулася прес-конференція для місцевих та всеукраїнських ЗМІ щодо реалізації в Україні нового освітнього проекту міністерства інформаційної політики України "Бранці Кремля", в якій взяли участь радник міністра інформаційної політики України з питань національно-патріотичного визовання молоді, учасник бойових дій на Донбасі, Герой України Володимир Жемчугов, представник міністерства інформаційної політики України Олександр Кантур та кооординатор проекту "Бранці Кремля" Олена Жемчугова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-