Патріарх Філарет погасив марки з видами Чернігівщини

Патріарх Філарет погасив марки з видами Чернігівщини

Укрінформ
Предстоятель УПЦ КП Філарет у Чернігові очолив молебні з нагоди відзначення Дня святої великомучениці Катерини та преподобного Меркурія Чернігівського в Катерининській церкві та погасив щойно випущені в обіг марки з видами Чернігівщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Патріарх погасив марки серії "Краса і велич України" про Чернігівську область, які з сьогоднішнього дня можна буде придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні", - пояснила керівник Чернігівської дирекції ПАТ "Укрпошта" Олена Дорошенко.

За її словами, новий блок про Чернігівщину складається з 4-х марок, на яких зображені заповідники "Гетьманська столиця" та "Качанівка", річка Десна та залізничний вокзал м. Чернігова. Окремо погашалася марка з зображенням храму святої великомучениці Катерини, де проходило сьогоднішнє богослужіння.

Читайте також: Синод УПЦ КП обговорив, із чим іти на Об’єднавчий собор

Архіпастирський візит Філарета до Чернігова в день пошанування вищезазначених святих є традиційним і щорічним відтоді, як у 2006 р. Катерининську церкву передали в користування козацькій православній громаді, а прихильники Московського патріархату надовго заблокували її наметом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-