Сімейних лікарів вже обрали 22,5 мільйона українців - МОЗ

Сімейних лікарів вже обрали 22,5 мільйона українців - МОЗ

Укрінформ
В Україні вже близько 22,5 мільйона осіб підписали декларації з лікарями первинної ланки надання медичної допомоги.

Про це заявив речник Міністерства охорони здоров'я України Олександр Ябчанка у ході круглого столу "Медична реформа: як працює первинна ланка", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні кількість громадян, які обрали свого лікаря — 22,5 млн осіб. Динаміка підписання декларацій — більш ніж обнадійлива. За результатами нещодавнього дослідження, на запитання, "чи ви задоволені вашим лікарем?" - 3/4 опитаних відповіли: "Так, задоволені". Ми вважаємо це успіхом. Це результат за 8 місяців", - зазначив Ябчанка.

Він підкреслив, що без участі місцевої влади процес трансформації охорони здоров'я на місцях неможливий.

"Перед тим, як Верховна Рада ухвалила законопроект "Про державні фінансові гарантії", ми (за участю лікарів, пацієнтів, представників місцевих адміністрацій) рік проговорювали результати і можливі наслідки медреформи. Зокрема, як ми імплементуватимемо те чи те рішення. Далі почали підготовку до реалізації трансформації системи охорони здоров'я", - наголосив Ябчанка.

Читайте також: В Україні усі лікарні “первинки” набули статусу комунальних некомерційних підприємств

Він також закликав усіх пацієнтів, які не підписали декларації з лікарем, зробити це.

"Кінцевого терміну підписання декларацій немає. Але, що швидше ви це зробите, то швидше отримаєте додаткові медичні послуги. Усі спрямування на вищий рівень меддопомоги будуть від лікаря, з яким ви підписали декларацію", - сказав Ябчанка.

Як повідомляв Укрінформ, кінцевого терміну укладання декларацій із сімейними лікарями немає, однак з 2020 року ті, хто проігнорував це, не зможуть скористатися певними можливостями системи охорони здоров’я. Зокрема, щоб потрапити безоплатно до вузького спеціаліста чи на діагностику, пацієнту обов'язково буде потрібне направлення лікаря первинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-