Трансформація галузі охорони здоров’я розрахована на три роки — МОЗ

Трансформація галузі охорони здоров’я розрахована на три роки — МОЗ

Укрінформ
Трансформація охорони здоров’я, що розпочалася в Україні цього року, триватиме три роки, а у 2020-му медична галузь повністю перейде на нову модель фінансування.

Про це заявив речник Міністерства охорони здоров’я Олександр Ябчанка під час круглого столу “Медична реформа: як працює первинна ланка”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Трансформація охорони здоров’я в Україні розрахована на три роки: у 2018 році трансформацію проведено, у 2019 році трансформація відбуватиметься на рівні вторинної спеціалізованої допомоги. А з 2020 року розпочнеться реорганізація стаціонарної медичної допомоги. Наступного року розпочнеться кампанія “Безкоштовна діагностика”. Принцип цієї кампанії буде такий, як і на первинці”, - наголосив Ябчанка.

Водночас, він закликав владу на місцях закінчити процес автономізації закладів первинної меддопомоги.

Читайте також: МОЗ радить жінкам щороку робити онкоцитологію

“Уся система переходить на електронну форму. Найголовніше не зупинятися. Сподіваємося, трансформація системи охорони здоров’я триватиме і у 2020 році Україна повністю перейде на нову модель фінансування медицини”, - сказав Ябчанка.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ до пріоритетних напрямів діяльності на 2019 рік відніс, зокрема, початок реалізації програми “Безоплатна діагностика” та зміни у роботі екстреної медичної допомоги. Також триватиме фінансування державних програм із забезпечення пацієнтів лікуванням та життєво необхідними препаратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-