В Україні запустять мобільні додатки та онлайн-консультації для ветеранів

В Україні запустять мобільні додатки та онлайн-консультації для ветеранів

Укрінформ
В Україні буде створено єдиний державний реєстр ветеранів /ЄДРВ/.

Про це міністр у справах ветеранів Ірина Фріз сказала під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Одним з перших напрямків на проектній основі буде створення єдиного державного реєстру ветеранів, який впорядкує напрями діяльності Міністерства ветеранів та дасть можливість позбавитися у цій сфері будь-яких корупційних ризиків, щоб мати статистику та відповідне розуміння того, куди і які пільги розподіляються, за якими потребами”, - сказала Фріз.

За її словами, на цій базі буде також створено систему "Е-ветеран". Йдеться про окремий онлайн-кабінет для кожного ветерана, окремі мобільні додатки, окремі сервісні послуги, онлайн-консультації, контактний центр, які дозволять їм якнашйвидше вирішувати різноматні питання.

Міністр зазначила, що штатна структура відомства буде складатися з 325 осіб, з яких 200 будуть центральний апарат, а 125 із розрахунку п’ять осіб на область – це будуть територіальні органи. Територіальні органи працюватимуть на базі так званих "ветерано-хабів", які будуть утворюватися за підтримки ветеранських організацій, що мають авторитет в областях та сприятимуть співпраці міністерства та територіальних органів на місцях.

Читайте також: Міністерство у справах ветеранів офіційно зареєстрували

Вона додала, що міністерство також займатиметься вшануванням пам'яті загиблих ветеранів, соціальною підтримкою та медичним забезпеченням ветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада Верховна Рада підтримала кандидатуру Ірини Фріз на посаду міністра у справах ветеранів.

Міністерство має опікуватися розробкою державної політики у справах ветеранів, тобто розв'язувати всі питання, пов'язані зі здоров'ям ветеранів, підтримкою їхніх родин, наданням пільг, забезпеченням житлом та створенням умов для працевлаштування

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-