МОЗ розробив постанову зі створення центрів реабілітації для дітей

МОЗ розробив постанову зі створення центрів реабілітації для дітей

Укрінформ
Україна має недостатню кількість реабілітаційних центрів для дітей, тож Міністерство охорони здоров'я розробило постанову щодо правових основ для створення таких закладів.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

“В Україні критично бракує реабілітаційних центрів для дітей. Водночас, що швидше дитина отримує потрібну реабілітацію, то кращими є результати. Сьогодні від моменту направлення дитини в реабілітаційний центр до початку лікування проходить близько року . Втрачається цінний час, стан дитини погіршується, реабілітація проходить значно довше”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: USAID виділить гранти для закладів первинної меддопомоги — МОЗ

У відомстві наголосили, що в Україні зміняться норми щодо створення реабілітаційних центрів і кожна область матиме заклад паліативної допомоги.

“МОЗ України розробило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям». Це положення стане правовою основою для створення центрів, що надають реабілітаційні та паліативні послуги дітям. Зокрема, реабілітаційні центри буде створено на базі кожного будинку дитини, що мають медперсонал та обладнання. Щонайменше один центр з реабілітації та паліативної допомоги діятиме у кожній області”, - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-