Все більше українців підтримують автокефалію УПЦ

Все більше українців підтримують автокефалію УПЦ

Опитування
Укрінформ
Майже половина українців підтримує створення незалежної автокефальної Української православної церкви.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

На запитання "Чи підтримуєте Ви створення незалежної Автокефальної православної Української церкви?" 22% респондентів відповіли "однозначно так". Ще 25% українців обрали відповідь "скоріше так". Однозначно проти створення єдиної помісної православної церкви в Україні 15% опитаних, 13% скоріше не підтримують таке рішення. 27% респондентів не можуть відповісти на це питання.

Порівняно з аналогічним опитуванням, яке проводилося групою "Рейтинг" у червні цього року, кількість прихильників створення в Україні єдиної незалежної православної церкви збільшилася. Так, у червні однозначно "за" були 20% громадян, 19% скоріше підтримували створення помісної православної церкви в Україні. Натомість противників було 18%.

Читайте також: Порошенко назвав автокефалію і Томос питаннями нацбезпеки

Згідно з опитуванням, серед прихожан УПЦ Київського патріархату 30% - прихильників автокефалії. Лише 10% опитаних православних УПЦ Московського патріархату підтримують створення єдиної помісної Української православної церкви.

Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року. Всього було опитано 2400 українців віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-