Полозова не пустили у СІЗО до полоненого капітана з катера

Полозова не пустили у СІЗО до полоненого капітана з катера "Бердянськ"

Укрінформ
Адвокату Миколі Полозову не вдалося в понеділок потрапити до свого підзахисного - капітана 2-го рангу з українського катера "Бердянськ" Дениса Гриценка.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"До СІЗО мене сьогодні так і не пустили. Документи на вступ у справу подав до приймальної ФСБ. Паралельно сьогодні ж відправлю ті самі документи поштою і через сайт ФСБ", - сказав Полозов.

Він також заявив, що у вівторок у Києві подасть на обговорення міжвідомчої групи список адвокатів для захисту українських моряків, що налічує наразі близько півсотні осіб. "Після затвердження складу команди захисту з ними будуть укладені договори. Першочерговим завданням буде, звичайно, відвідування військовополонених у СІЗО", - резюмував адвокат.

Читайте також: Полозов у ФСБ подав заяву про допуск до капітана "Бердянська"

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії щодо українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їх звинувачують у «незаконному перетині кордону».

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що захоплені моряки є військовополоненими і до них повинні застосовуватися норми Женевської конвенції.

Наразі 21 український військовий знаходиться у московському СІЗО Лефортово, ще троє поранених - у медчастині ізолятора «Матросская тишина» у Москві.

Раніше Полозов заявляв, що російська влада перешкоджає адвокатам і волонтерам у доступі до незаконно затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-