У Московському патріархаті обговорюють автокефалію - архієпископ Зоря

У Московському патріархаті обговорюють автокефалію - архієпископ Зоря

Укрінформ
Активного переходу релігійних громад Чернігівщини з Української православної церкви (МП) в УПЦ-КП останнім часом не спостерігається, але всередині церкви обговорення питання, що робити далі, ведеться.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник Чернігівської єпархії УПЦ (КП), архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

"Я думаю, що всі чекають Томосу, чекають, що буде далі, тим паче, що Московський патріархат сам сіє такі настрої - не треба, мовляв, поспішати. Але я знаю, що безпосередньо всередині цієї церкви обговорення ведеться - вони обмірковують, думають, зважують", - стверджує він.

Читайте також: У Вселенській патріахії прокоментували розпуск архієпископства РПЦ

За його словами, ще півроку тому про автокефалію в Московському патріархаті ніхто не говорив. А якщо хтось і заводив мову, то провідники церкви заявляли, що ніяких рішень з цього приводу не буде. Сьогодні ж усі бачать, що справа рухається, заявив він.

Читайте також: Синод затвердив робочу дату проведення Об'єднавчого собору - Парубій

Він додав, що за останні чотири роки на Чернігівщині до УПЦ-КП перейшло три релігійні громади і один священик. За його словами, все відбулося мирно й без конфліктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-