Синод затвердив робочу дату проведення Об'єднавчого собору - Парубій

Синод затвердив робочу дату проведення Об'єднавчого собору - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав рішення Синоду Вселенської Патріархії, яким затверджено Томос та Статут для Помісної Української Православної Церкви.

Про це він повідомив у Тwitter.

"Вітаю рішення Синоду Вселенської Патріархії, яким затверджено Томос та Статут для Помісної Української Православної Церкви. Я отримав інформацію, що Синод затвердив і робочу дату проведення Всеукраїнського об'єднавчого православного архієрейського собору, який відбудеться у Києві", - зазначив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня поточного року Президент України Петро Порошенко вперше заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу.

Читайте також: Синод оголосив про початок роботи над статутом Української помісної церкви

Утім, 3 листопада Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-